Bëjeni këtë nëse bateria e celularit tuaj është dobësuar

Nëse dëshironi të rritni jetëgjatësinë e baterisë së celularit tuaj, atëherë ky artikull është për ju. Është absolutisht normale që porti i mbushjes në celularin tuaj të mbledh pluhur dhe grimca të tjera përgjatë kohës. Por shumë pak njerëz e dinë se pluhuri në portin e mbushjes mund të jetë njëri nga shkaktarët kryesor për […]

Lexo më shumë...

Satelitët “Galileo” vërtetojnë relativitetin e Ajnshtajnit

Satelitët europianë “Galileo” verifikojnë relativitetin e Ajnshtajnit me saktësinë më të lartë ndonjëherë, duke përllogaritur në mënyrën më të saktë se si ndryshimet e forcës gravitacionale ndryshojnë kalimin e kohës, një efekt i parashikuar nga kjo teori e përpunuar 100 vite më parë. Ky studim është publikuar në revistën shkencore “Physical Review Letters” dhe vjen […]

Lexo më shumë...

NASA kalon kufijtë, New Horizons përtej fundit

Një anije kozmike e NASA-s fluturoi të martën përtej kufirit më të largët të studiuar ndonjëherë nga njerëzimi, Ultima Thule, një relike e ngrirë e një sistemi të hershëm diellor që mund të zbulojë se si planetet janë formuar. “Go New Horizons”, tha Alan Stern, në mesin e brohoritjeve në laboratorin John Hopkins në Merilend, […]

Lexo më shumë...

Microsoft tashmë po punon në gjeneratën e ardhshme të Windows 10

Windows 10 është një ndryshim themelor nga praktika e mëparshme e Microsoft-it e zhvillimit dhe lëshimit të sistemeve operative për pajisjet e klientit dhe serverave. Windows si një Shërbim ndryshon modelin e zhvillimit dhe lëshimit duke publikuar një transmetim të vazhdueshëm të përditësimeve të funksioneve në sistemin operativ kundrejt botimit të përditësimeve të funksioneve si […]

Lexo më shumë...