Analiza

Gazetari Muhamed Zeqiri për vite me rradhë ishte një zë i rëndësishëm kritik në Maqedoni, ku për vite të tëra në studion e tij kaluan shumë analistë, politikanë dhe pushtetarë, ndërsa intervistat e tij ndikonin që zhvillimet në Maqedoni të merrnin kahje tjetër, një dimension të ri.
Sado e pabesueshme, kishte gjasa të hapet edhe tema se sa na kushtoi kjo pjesëmarrje si bashkësi etnike në një projekt kontrovers si “Shkupi 2014”.
Diplomatic Mission Peace and Prosperity, shkurt DMPP, është organizatë ndërkombëtare lobimi e akredituar në OKB, BE, USA, etj.,
Psikologët Kate Ratliff nga Universiteti i Floridës dhe Shigehiro Oishi nga Universiteti i Virxhinias kanë kryer pesë eksperimente
Ismail Kadare zëri letrar i patriotizmit shqiptar mbush 80-vjet shkruan publicisti dhe shkrimtari i njohur austriak, Karl-Markus Gauss në gazetën gjermane Süddeutsche Zeitung (28.01) duke theksuar se është pikërisht Ismail Kadare ai që e bëri letërsinë shqiptare-pjesë të letërsisë botërore.
Go to top