Putin fiton edhe një mandat 6 vjeçar si president i Rusisë

Vladimir Putin ka fituar zgjedhjet në Rusi.Ish-kryeministri rus ka fituar me një distancë të madhe prej 73.9 për qind të votave.

Ky është mandati i katër i Putin që e bën atë liderin me qëndrimin më të gjatë në Kremlin, pas diktatorit Josef Stalin.

Në këto zgjedhje kundërshtari më i madh i Putin dhe lideri i pozitës, Alexei Navalny, nuk u la të garonte.

Kjo fitore është më e madhe për rreth 10 për qind nga zgjedhjet e vitit 2012.

Atëherë Putin kishte fituar me 64 për qind të votave.

Go to top