Ti mish derri ha,po por je jashqitja e derrit Selim Sheshel Hasanoviç!

Shkruan Bekim SaliuNë botë ka lloj lloj sëmundjesh,është përcaktimi i Zotit,sepse ka shumë njerëz që lindin të çmendur dhe kjo është çështja e Tij.Mirëpo është shumë e rënd besa e pakuptueshme kur kemi disa njerëz si Islamo-foba që frikësohen nga Islami,si fe e zgjedhur nga Zoti për besimtarët myslimanë dhe ata kështu e kuptojnë dhe e pranojnë,tash,ashtu siç kemi mendime të ndryshme rreth religjioneve,poashtu kemi edhe arsye për zgjedhje të fes dhe jo imponimit nëpërmjet forcës apo diçkaje të ngjashëm.Ne bote;ka dhe të krishterë ,ortodoks ,budist,ateist,çfare nuk ka?…Dhe shume tjera!Mirëpo kjo është e drejta e çdo kujt dhe çdo individ,të përcaktohet për atë,që ai e mendon dhe e beson së është fe e shpëtimit dhe zgjedhjen për një jetë,të begatshëme dhe të rehatshme.

Por ja që problemet kur shihen me syrin e një sllavi ose greko-fili,deputeti i cili i ka dhënë epitetin vetës dhe të drejtë për kritika të mëdha e duke na bërë dhe analfabetë ,neve shqiptarëve të Maqedonisë ?Edhe pse,nuk ka asnjë arsye?!Por,dëshiroj të të tregoj një rrëfim ty që prej luftës së parë shqiptarët e Pollogut luftuan për flamurin kuq e zi, edhe gjatë lufës së dytë:Në rrethin e qyteti të Gostivarit gjendet në afërsi një fshat i quajtur Reçan(fshati i lindjes se heroit Aqif Reçanit),e nga ky fshat është bërë revolucioni për të drejtat e shqiptarëve,pa dallim se në cilin religjion shqiptarët besonin;qofshin myslimanë, krishterë apo ortodoks-të gjithë të bashkuar rreth një qëndrimi :Liri për popullin dhe demokraci për gjithë vendin,deri në bashkimin e tokave shqiptare,për Iliridën tonë.Pikërisht është fshati i Aqif Kros Reçanit,ballisti nam madh,ku mbeti i djegur fshati,u vranë shumë ballist(gjithashtu edhe babai i gjyshit tim,varin e të cilit as sot e kësaj dite nuk e kemi gjetur dotë),por krenaria e Gostivarit,nam madhit Aqif Kros Reçanit,që luftoi,për mbrojtjen e dinjitetit;fetar dhe kombëtar,sakrifikoj gjithçka vetëm që sot neve të frymojm shqip,sepse jemi shqipëtar.Këto burra që janë dhe mbeten kandilat e lirisë dhe heronjtë e demokracisë,të fjalës se lirë ,vëllazërimi-bashkimit mes shqiptarëve, pa dallim fesh,ne mes vete ishin me komb shqipëtar dhe me gjuhë që fliseshte dhe dëgjoheshte,shkruhej e këndohej,ashtu siç neve e ndëgjojm sot …Ndoshta jo në këtë gjuhë standarde të këtij shekulli por t’i themi një gegnishte dhe pakëz toskërisht,por çfarë dobije ka kjo për një injorant si puna yte “shkrimtar”i dështuar,që goja yte kundërmon veç erën e keqe të asaj që e konsumon.
Së pari s’ke njohuri mbi sakrificat e këtij populli,ty ende nuk ke njohuri, se sa gjak shqiptari,e ka skuqur lumin Bardhar,ty ende nuk ke arritur të dish mbi vlerat e shqiptarëve të Maqedonisë?As për sakrificat e 1997/98 apo 1999,por as për luftën e 2001,ty mesiguri nuk e ke dituri as ke njohuri,sepse t’i ke dëshir të tregosh urrejtjen dhe retorikën djallëzore kundër shqiptarëve.

Ty dot doja në një debat veç diçka të të pyes rreth një çështje beso,jo që nuk do dije të përgjigjeshe,por nuk do ta kishe iden se mundet edhe të egzistone ajo pyetje,si çështje për tu trajtuar,por tek neve Gostivarasit thone:”Budallait,leshoja rrugen,sepse a’i aq ka mundesi për të kuptuar”.

Ty akuzove çdo njërin duke na bërë taliban?!Po nuk të dëgjuam një fjalë të vetme për priftërinjtë homoseksual(këta punë,nuk i bëjnë besimtarët krishterë apo ortodoks,sepse nuk ua lejon feja e tyre,por për një gabim të priftit nuk akuzohen gjithë si të tillë)që të thuash apo pse je një i tillë?Nejse sidoqoftë ty mishin e derrit e ha,lëre me diçka tjetër që nuk bëhet fjalë!Po përse t’i deputet i vetëshpallur nuk i shikove njëherë ata priftërinjtë atje,të cilët abuzojnë me fëmijët ose përndryshe në gjuhën tënde që ta kesh më të qartë me pedofilat,qe gati se çdo ditë shfaqen bëmat e tyre?Apo,kjo a nuk është një çështje e errët mbi etikën dhe religjionin?Jo,jo,ty nuk të pëlqen ky problem që ta kritikosh,ose të thuash të paktën një fjalë ?!Mirëpo të pëlqen që njerëzit të cilët e mbrojtën kombin shqipëtar ,i mbrojtën vlerat dhe traditat,sakrifikuan gjithçka që kishin,e ngritën moralin e popullit,të cilin popull,sa për dijeni nuk e përfillnin,e as dëshironin të dëgjonin;mbi të drejtat e tyre,fjala e lire,u kthye në burg dhe burgu u kthye në normalitetin e nje absurditet,dramatik-famkeq për shqiptarët e Maqedonisë.
Por:Kush je ty?Çfarë bërë ty për shqiptarët?Çfarë kontributi ke,ty?Cili je,ty?Si,te njohim ne ty?
Ty nuk je askush,nuk bërë asgjë,as për Kosovë as për Shqipëri,nuk sakrifikove dhe as u mundove,je vasal i poshtër dhe kështu do të njohim si tradhëtarë:Spiun ose Greko-fil,përçarës i popullit tonë.

Çfarë dëshironin individët e çiftit sllavo-grek prej shqiptarëve,si puna e këtij Çetnikut,me gjuhë të grekut e radikalizmin sërb?
Puna e këtyre vasaleve greko-fila,dëshironi përçarje tek populli shqiptarë edhe pse tentuan shumë herë ,që të bënin perçarje,nuk i’a arritën dot qëllimit dashakeqës sepse jemi një popull për disa punë shembull i botës,por ama kemi disa nga populli ynë si puna e këtij qoftëlargut, që prejardhjen e kanë nga fundi i botës se fundrrinave,sepse ka një botë e quajturë në terminologjinë dhe karakteristikave të demagogëve-pragmatik,të tipit dhe një lloj shëmtie quhet sëmundje mendore,që sindromat e tyre janë të njëjta,me ata që janë të sulmuar nga një botë;e quajtura bota meta-fizike(bota satanike,xhinëve),që nuk i shohim,por ata kanë mundësi të na shohin;ky Hasanoviç,është personin i cili sheh probleme,tek ata që i zgjodhën problemet e popullit shqiptarë?!E, sidomos kolosin e dijes,guximtari i Sllupçanit,burri i vatanit,zemër luani i Ballkanit,i madhi hoxhë mulla Jakup Asipi(Zoti e shpërbleftë me Xhennet),që në kohën kur dikush kishte frikë të flas në gjuhën shqipe dhe të kerkoje arsimin?!Gjahtari i padrejtësive Jakup Asipi,kërkonte lirin,arsimimin,buxhetin,ndryshim të kushtetutës ,kërkoj dhe luftoi me flamurin Kuq e Zi,ndërkohë ushtarët e tij,vishnin tirqe dhe xhamadana,në vend të kapelës mbrojtëse kishin qelesha,pra ky është hoxha Jakupi,që meriton rrespektin më të madh.Por ama mos harro ty sa,për shqiptarët e Maqedonisë ,janë shumë më trima se ty,por nuk i kanë dëshirë fjalët,neve nuk e humbim kohën me shizofrena sepse këta punë trajtohen te mjekët ,ne kemi rrespekt të vecant për mjekët dhe shkencëtarët,që dëshirojn disa budallenjë si ty,që t’i kurojn sëmundjet shizofrenike.

Realisht mund të botohen disa libra nga fjalët dhe veprat e mulla Jakup Asipit,por kjo sigurisht nuk me takon mua që të merrem(por me dëshirë do kisha vepruar),sepse per këto çështje madhore për popullin shqiptaret do te merren njerëzit e kalibrit të tij.
Të jesh i sigurtë vetëm për një gjë,mos u mundo me provokime nuk është se nuk dëshirojmë të flasim me gjuhën e një zuzari si ti,por nuk kemi dëshirë të jemi aty ku zuzarët bëjnë pjesë,jemi ne,me shqiptarët që janë shembull për tolerancë ndër-fetare,këtë ne kemi mundësi t’ ua mësojm edhe Lindjes edhe Perëndimit.

Go to top