Opinion

Është viti 1990. Në studion e kanalit privat ANT1 në Athinë rrinë përballë njëri-tjetrit një nga gazetaret më të njohura të Greqisë dhe një nxënës, që nuk i ka mbushur ende të gjashtëmbëdhjetat.
A është kjo Tetova ime, ajo që dikur ishte zonjë e madhe e prodhimit në bujqësi, tekstil, blegtori…
Të jetosh në kohën, kur fundërrinat dhe idiotizmi zënë hapësirë në jetën publike dhe mediale, nuk është e lehtë.
Sërbija këlyshi më kryesor i arushës polare Rusisë , me një vrull të përmbajtur për madhështi paranjojake drejtë zmadhimit te tokave të huaja jugore , shpiku termin sërbi e madhe kur herë – herë duke shkelmuar e bërë copë e thërrime fakte historike që bota nuk i diskuton fare , herë fliste për sërbin e madhe dhe herë të tjera për sërbin e vjetër ( stara sérbia ) .
Page 8 of 10
Go to top