Shëndeti

Sipas një studimi të bërë nga dr. Thomas P. Kennedy, u konstatua se uji me sodë kishte veti shumë të mira në trajtimin e sëmundjeve të veshkave.
Gjatë dimrit, rukola lufton gripin dhe virozat. Gjatë secilës stinë, përmirëson performancën në shtrat. Rukola ka një sërë vetish antioksidante dhe antitumorale, falë përmbajtjes së Vitaminës C, hekurit, kaliumit, magnezit, kalciumit dhe fosoforit.
Vakti kryesor dhe më i rëndësishmi është mëngjesi, jo vetëm për një ditë të mirë, por edhe për një shëndet të mirë gjatë gjithë jetës. Pjesa më e madhe e njerëzve mendojnë se, nëse nuk hanë mëngjesin do të jenë më të dobët por në fakt është e kundërta. Shumë njerëz shëndoshen pikërisht sepse nuk konsumojnë vaktin e parë.
Ushqimet që përmbajnë acide 3 yndyrore, vitaminë B ose vitaminë D, mund të ndikojnë direkt në rritjen e disponimit tuaj. Këtu janë 8 super ushqimet që rrisin disponimin tuaj.
Ndoshta duket e tepërt, por kjo pemë njihet si “grali i shenjtë i dobësimit”.
Kumbullat e thata janë një mënyrë e mirë opër të mbrojtur kockave tuaja. Përbërësit që ato kanë ndihmojnë në një shëndet më të mirë të kockave.
Ndoshta nuk e mendon dy herë derdhjen e ujit pas zierjes së makaronave. Disa njerëz e përdorin për zierjen e perimeve, disa të tjerë për zierjen e vezëve, ndërsa të tjerë ua hedhin bimëve.
Nervi shiatik haset më tepër në moshën aktive, te të rinjtë që punojnë në profesione që kërkojnë ngritje peshash, të tilla si ndërtim, ngarkim-shkarkim, por dhe ata që bëjnë ecje të gjata në këmbë dhe qëndrojnë në këmbë për një kohë të gjatë.
Veshkat janë organet tona të cilat i filtrojnë toksinat jashtë trupit. Për shkak se toksinat mund të ndikojnë në tërë trupin tuaj, nuk ka dyshim se kujdesi ndaj veshkave është thelbësor për shëndetin tuaj të përgjithshëm.
Haritaki është fryti i pemës “Terminalia chebula” që rritet në Indi dhe Sri Lankë. Haritaki posedon substanca të forta antioksidues dhe ndikon kundër kërpudhave. Disa studime kanë pohuar se ndikon edhe në shërimin e bakterit “E. Coli” dhe virusin e urdhjes.
Page 6 of 8
Go to top