Hi-Tech

Themeluesi i Facebook-ut, Mark Zuckerberg në profilin e tij të rrjetit social publikoi një video në të cilën ai udhëheq, për shikuesit ka bërë një turne të shkurtër në zyrën e Facebook-ut. Çfarë është specifike  është se nuk ka zyra të veçanta, të gjithë punojnë së bashku, dhe është shumë i hapur dhe transparent.
Një veturë që shpenzon shumë pak, nuk bën zhurmë dhe ecën me energji elektrike është krijuar së fundmi nga një shqiptar nga Tetova.
Kamera e modelit të ardhshëm iPhone 6S do të jetë shumë e përmirësuar, duke ofruar kështu fotografi më të mira se më parë dhe duke sjellë për herë të parë një blic në kamerën e përparme për selfie më të mira.
Lenovo ka nxjerrë dy modele të rinj lap top-i, pjesë e familjes ThinkPad. Bëhet fjalë për “notebook” super të fuqishëm, të krijuar për një përdorim profesional.
Faqja zyrtare e Apple ndërron pamje dhe i thotë lamtumirë dyqanit tradicional Apple Store. Por risia nuk qëndron vetëm tek pamja, por edhe tek ajo pjesë që lidhet me blerjet online.
Syzet inteligjente të Google janë ende në fazën e testimeve, por në Shtetet e Bashkuara të Amerikës duket se mjekët po përfitojnë shumë nga kjo teknologji e re.
Vetëm 24 orë pas lansimit, Windows 10 tashmë është instaluar në më shumë se 14 milionë kompjuterë, njoftoi Microsoft.
Teknologjia është duke avancuar çdo ditë e më shumë, ndaj shumë shpejt pritet që njerëzit të mund të udhëtojnë me vetura të kombinuara, të cilat mund të lëvizin nëpër rrugë e edhe të fluturojnë. Një gjë e tillë pritet të ndodhë në periudhën prej 8-12 viteve.
Para pesë vitesh Nokia dominonte në tregun e pajisjeve mobile, ku zinte gati dyfishin e tregut të Apple-it. Gjatë viteve pasuese, kompania humbi pushtetin e saj dhe u detyrua të shesë divizionin e saj të pajisjeve dhe shërbimeve tek Microsoft.
Të mërkurën Apple lansoi versionin e tretë beta të iOS 9 – sistemin e ri operativ për iPhone, iPad dhe iTouch tek zhvilluesit.  
Page 4 of 6
Go to top