S’besoj se “i ka zënë” Ramazani historianët shqiptar

Opinione

Shkruan Shefik Duraku

Kam pritur se do dalin me ndonjë mendimë lidhur me propozimin e Emrit që edhe zyrtarisht Kryeministri Zaev para pak çastesh e vëri publikë ,,Republika Ilindenase e Maqedonisë”
Ilindeni është festë fetare Sllave (Sveti Ilija) që festohet me 2 Gusht dhe lidhet me Kryengritje e Ilindenit që Maqedonasit e festojnë si ,,Dita e Republikës”
Të jemi të qartë.. Ky propozim përmbanë elemntin fetarë sllavë të Maqedonasve dhe elemnetin historik (Ilindensko Vostanie) Maqedonasë dhe nuk përmbanë asnjë elementë tjetër..
D.M.Th ky propozim është ekskluzivishtë Sllavë .
E tani sdij cili është pozicioni i partnerve të Zaevit,të vjetër e rinjë lidhur me këtë propozim që reflekton elementin fetaro-historik eksklizivishtë Sllavo-Maqedonasë…

#NoPasaran….