Mosndëshkueshmëria stimulon krimin e organizuar dhe korrupsionin

Dyshimet për ekzistimin e një skeme për pastrimin e parave përmes kredive fiktive në Maqedoninë e Veriut dhe reagimi i shpejt i institucioneve për të mos vepruar, sipas njohësve të çështjeve ekonomike dhe ekspertëve të luftës kundër korrupsionit, hedhin dyshime nëse pas një skeme të tillë fshihen dhe njerëz të pushtetit. Arif Musa, ish anëtar […]

Lexo më shumë...

Në Ohër mbahet samiti europian për digjitalizimin e gjyqësorit

“Përfitimet e Revolucionit të 4-të industrial si mekanizëm për rikthimin e besimit në gjyqësor” është tema e Samitit Evropian për Digjitalizimin e gjyqësisë, i cili do të mbahet në Ohër në tri ditët e ardhshme, organizuar nga Ministria e Drejtësisë dhe nën patronatin e presidentit të shtetit Stevo Pendarovski. Sipas organizatorëve, në samit priten fjalime […]

Lexo më shumë...

Kasami: Le të na tregojë Qeveria si t’i paguajmë faturat, përderisa e kemi të bllokuar llogarinë me 7 milionë euro vendime përmbarimi

Kryetari i Komunës së Tetovës, Bilall Kasami në “Magazina Ekonomike” në Alsat, ka pyetur Qeverinë, se si kjo komunë të paguaj faturat e rrymës me urgjencë ndaj operatorëve, përderisa, komuna që ai udhëheqë e ka të bllokuar llogarinë. Ai ka thënë se ata nuk funksionojnë për momentin me llogarinë, dhe ka thënë që nuk mund […]

Lexo më shumë...