Monday, July 26, 2021

Maqedonia e Veriut

Qeveria sot mban seancë, pritet zgjatja e orës policore dhe vendosja e masave të reja

Shtabi Kryesor i Krizave ka sjellë vendim për ashpërsim të masave për parandalimin e përhapjes së coronavirusit. Siç raportojnë disa mediume, Qeverisë i është propozuar ta zgjasë orën policore dhe e njëjta të fillojë nga ora 20:00. Gjithashtu është propozuar që të kufizohet orari i punës së objekteve hotelerike, të cilët sipas vendimit të fundit […]

Bota

Profesori bullgar: Maqedonia si Korea e Veriut

Anëtari i Komisionit të historisë nga Bullgaria Kiril Topallov me retorikë të ashpër ndaj Shkupit. Akuzoi kolegët e tij maqedonas se e falsifikojnë historinë. Nga Sofja gjuhë e ashpër edhe për trashëgiminë kulturore dhe gjuhën maqedonase. Kreu i komisionit nga pala maqedonase Dragi Gjeorgiev nuk i komentoi deklaratat e kolegëve të tij. Ndërkaq sipas ministrit […]