“Fshesa” e Zaevit pastron Tevdovskin dhe Hazbi Likën, në vend të këtij të fundit Sadulla Duraku

Maqedonia e Veriut

Kryeministri Zoran Zaev sot nga Vallandova ka konfirmuar ndryshimet në rikonstruimin e Qeverisë, ai ka konfirmuar personalisht se do të ushtrojë funksionin e Ministrit të Financave duke theksuar se Ministri i deritanishëm Tevdkovski do të vazhdojë të punojë si këshilltarë i tij në po të njëjtën ministri.

Siç theksoi Zaev ai këtë veprim e ka marrë pasi që ky vit pritet të jetë vit i rëndësishëm ekonomik për vendin.

Nga radhët e partive shqiptare Hazbi Lika do të zëvendësohet nga Sadulla Duraku pas shkrirjes së Ministrisë për Implementimin e Marrëveshjes së Ohrit në atë Për sistem Politik.

Ndërsa Ministri në dorëheqje i Alternativës, Asaf Ademi do të zëvendësohet nga Hisni Ismaili.

Derisa nga radhët e RDK-së, do të shkarkohet Suhej Fazliu i Pushtetit Lokal, por sipas gjasave kjo parti do të drejtojë një Ministri pa portofol./Alsat