OSBE mbështet përpjekjet për zhvillimin demokratik dhe përparimin e Maqedonisë

Maqedonia e Veriut

OSBE mbështet përpjekjet e Maqedonisë për zhvillimin e demokracisë dhe përparim si në nivel vendor dhe ndërkombëtar. Kjo u përcjell deri tek kryeministri Zoran Zaev nga drejtori i Ministrisë së Jashtme të Sllovakisë, Robert Kirnag, përgjegjës për përgatitjen e kryesisë së OSBE në vitin 2019, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Në takim në Shkup, siç informojnë nga konferenca e shtypit të qeverisë, është biseduar për prioritet çka janë të rëndësishme për zhvillimin e Maqedonisë në pjesën e forcimit të kapaciteteve institucionale, qeverisja e së drejtës, legjislacionin zgjedhor, si dhe zhvillimin e shtetit në një shoqëri për të gjithë.

Kryeministri Zaev tha se pret datë për fillimin e bisedimeve me BE dhe dha shpresë se me vullnetin politik nga të dyja anët mund të zgjidhet edhe kontetsit me emrin.

Të dy u bashkëbiseduesit folën edhe për rëndësinë nga ballafaqimin me sfidat e ekstremizmit radikal dhe ruajtjen e paqes dhe stabilitetit në botë.