PA DORËZA !

Opinione

Pra duhet vepruar ashtu si fjalët.
Nuk ka asnjë normë ndërkombëtare që pengon apo ndalon unufikimin e politikave ekonomike, doganore mes dy shteteve gjeografikisht fqinje. Aq më pak territore të dy shteteve të ndara padrejtësiht .

Unifikimi i politikave në arsim kulturë sport dhe shum çka tjetër, dal nga dalë formojnë një trup. Ate që se pranon sot për sodi BE apo SHBA-të një shtet shqiptarë, por prap se prapë ky synim duhet të artikulohet dalë nga dalë para fuqive të mëdhaja. Madje këta fuqi më shumë preferojnë të numërojnë NGA NJË shqiptare e jo ma shumë pra ;- NJË ABETARE, NJË KOMBËTARE, NJË USHTRI ,NJË QEVERI madje pse jo edhe NJË SHTET SHQIPTARË.

Ky synim nuk ka të bëjë me shpërfaqje të nacionalzmit apo patriotizmit të egzagjëruar. Por thjeshtë ky synim është obligim i qeverive në trojet shqiptare.EDHE praktikat kadastrale bujqësore preferojnë formimin e parcelave sa më të mëdhaja të tokës. Me hapësira më të mëdhaja hartohen plane zhvillimi për kultivimin e rendimenteve dhe punimin e tokës. E ku mbeti Bashkimi i territoreve PADREJTËSISHT TË NDARA në një konferencë që sot investiguesit e historisë e dëshmojnë si konferrencë formale në një terasë sipas interesave të atyre që kanë bë pazaret pa hanxhiun.

RROFTË SHQIPËRIA NATYRALE E NDARË PADREJTËSISHT e integruar në BASHKIMIN EVROPIAN DHE NË MIQËSI TË PËRHERSHME ME SHBA-të -SI NJË SHTET, SI NJË GJUHË, SI NJË KOMB DHE ME NJË FLAMURË !

(q.aliu )