Përse fëmijët e lindur në shtator janë më të suksesshëm në shkollë se të tjerët

Kuriozitete

Çdo prind dëshiron që fëmija e tij të jetë sa më i suksesshëm në jetë, por jo gjithmonë kjo është e mundur dhe faji për këtë është…Nuk ka asnjë faj në ketë mes, por nëse doni fëmijë të suksesshëm është mirë që ngjizjen e tyre ta nisni në fund dhjetori ose në janar.

Sipas një kërkimi të bërë nga Universiteti i Torontos, Northestern University dhe Universiteti i Floridas, muaji i lindjes së një fëmijë është shenjues i arritjeve të tij në shkollë. Sipas përfundimeve të këtij studimi, fëmijët e lindur në shtator kishin rezultate më të mira në shkollë.

Ky studim u përforcua nga një tjetër përfundim i National Bureau of Economic Research, sipas të cilit mosha e fëmijëve ka rol të rëndësishëm jo vetëm për ecurinë në shkollë nga mosha 6-15 vjeç, por edhe në shkallën e ulët të kriminalitetit.

Kjo ndodh pasi fëmijët e lindur në shtator janë më rritur kur nisin shkollën, krahasuar me moshatarët e tjerë. Ata janë gjtihashtu specialë sepse janë paqësor, sportivë, janë më të gjatë se fëmijët e tjerë, kjo për shkak të vitaminës D, ndaj të cilës mamatë janë të ekspozuara në diell gjatë verës