Pse karikuesi i telefonit nuk duhet të jetë në rrymë gjatë gjithë kohës?

Teknologji

Pavarësisht nëse konsumojnë apo jo energji elektrike, këshillohet që të hiqni karikuesit pasi të keni mbaruar karikimin e pajisjes, për arsye sigurie. Provoni një muaj për të parë se si funksionon kjo dhe së shpejti, pas faturës së energjisë elektrike, do të shihni nëse ka ndonjë ndryshim.

Shumica prej nesh kanë një qëndrim të qetë kur bëhet fjalë për karikimin e celularit, laptopit ose tabletit tonë. Dhe kjo tingëllon e parëndësishme për të gjithë, por në realitet gjërat janë ndryshe. Besoni apo jo, duke i lënë karikuesit në energji elektrike dhe si konsumohet energjia elektrike.

Portali i famshëm How-To Geek kreu një herë një eksperiment për të përcaktuar nëse karikuesit në të vërtetë konsumojnë energji kur lihen të ndezur. Ata e bënë këtë me ndihmën e një pajisje matëse të lidhur me një furnizim me energji elektrike, dhe më pas lidhën me të karikuesit për pajisjet.

Shtatë karikuesit e lidhur, të cilët qëndronin në 24 orë në ditë, shtatë ditë në javë, 365 ditë në vit, pra 8760 orë, pas karikimit të pajisjeve, konsumuan gjithsej 2628 kilovat orë në orë.

Natyrisht, kjo nuk mund të merret si e dhënë plotësisht konfidenciale dhe e verifikuar me ekspertizë, por mund të jetë një orientim për të ardhmen.

Ngarkuesit, pavarësisht se sa energji konsumojnë, rekomandohet të fiken pas karikimit të pajisjes, kryesisht për arsye sigurie.