Qeveria propozon ndryshime të Kodit Zgjedhor

Maqedonia e Veriut

Qeveria ka propozuar ndryshime të Kodit Zgjedhor me të cilat synohet shfuqizimi i Nenit i cili parasheh që anëtarët e KSHZ-së të zgjidhin me 61 dhe jo me 2/3 e votave.

Iniciativa vjen pasi procesi i përzgjedhjes së anëtarëve të KSHZ-së tashmë disa javë ka ngecur në Komisionin për Zgjedhje dhe Emërime për shkak të moskoordinimit të pozitës dhe opozitës.