Doc. Dr. Argëtim Saliu botoi librin ‘E drejta administrative’

Një tjetër libër më shumë në fushën e të drejtës administrative është punuar pikërisht nga profesori universitar Argëtim Saliu i cili më këtë prurje po pasuron edhe më shumë literaturën shkencore universitare. Me këtë rast, ky botim i librit ‘E drejta administrative’ pritet që të jetë një tjetër pasuri për studentët e universiteteve shqiptare. Doc. […]

Lexo më shumë...

Blendi Fevziu ishte i ftuari i parë në Forumet UET për vitin e ri akademik ku në një bashkëbisedim me pedagogë dhe studentë foli mbi çështejet më të nxehta të aktualitetit politik dhe romanin e tij që pritet të dalë në fund të shtatorit. Prania e Blendi e Fevziu në Forumet UET ishte në kuadrin […]

Lexo më shumë...

Kur Shkupi frymonte shqip!

Sabaudin ZHUTA -Marshi patriotik i Orkestres frymore “Zana e Maleve” e Kishes katolike të shqiptareve “Zemra e Krishtit” ne Shkup ,me te cilin u prit çlirimi i Shkupit,me 12 gusht 1912 ku printe edhe Hasan Prishtina, Idriz Seferi, Bajram Curri e Isë Boletini. -“Orkestra “Zana e Maleve” është quajtur në kohën e veprimtarisë së saj […]

Lexo më shumë...

Angje Gonxhe Bojaxhiu

Emri i shqiptares Gonxhe Bojaxhiu mbetet i shënuar në historinë e gjithmbarshme të njerëzimit. Kjo nënë e përvujtur e varfërisë, e dinjitetit dhe dashurisë njerëzore mbetet shembull i papërsëritshëm i përkushtimit dhe sakrficës, i përpjekjeve sublime njerëzore për të qenë pranë shpirtit njerëzor në situatat më të skajshme të varfërisë dhe rrënimit. Kjo biografi humane […]

Lexo më shumë...