Çfarë i bën zemrës një pije energjike

Shendeti

Vetëm një pike energjike mjafton për të shkaktuar problemet në zemër, me efektin që nis 90 minuta pas pirjes.

Sipas shkencëtarëve, pijet e tilla mund të ngushtojnë enët e gjakut duke rritur rrezikun për bllokada apo sulme në zemër.

Gjetjet e një studimi të fundit, sipas “The Sun”, janë paralajmërim për të rinjtë që të largohen sa më shpejtë nga pijet e tilla.

“Teksa pijet energjike po bëhen vazhdimisht më të përdorura, është e rëndësishme që të studiohen efektet e këtyre pijeve në ata që i pinë rregullisht dhe për të përcaktuar më mirë, nëse ka, sasinë që është e lejueshme të konsumohet”, ka thënë John Higgins, udhëheqësi i studimit të Universitetit të Teksasit në Houston, transmeton Koha.net.

Ekipi i tij beson se kombinimi i përbërësve në pijet energjike po ndikon dëmshëm në organizimin e njeriut.

Këtu kanë dalluar kafeinën, taurinën, sheqerin e përbërësit tjerë të dëmshëm për arteriet e gjakut.