Emri i ri, protestë para kuvendit të Maqedonisë

Maqedonia e Veriut

Protesta është organizuar nga organizata jo-formale “Të rinjtë për Maqedoninë” dhe “Komitët”, me sloganian “Mjaft ndejtëm në gjumë, nuk do të lejojmë Veri”.

Protestuesit e quajtën tradhëtar kryeministrin Zaev dhe kundështuan fuqishëm marrëveshjen për ndryshimin e emrit. Emri ëhtsë identiteti ynë, ne kei një emër-Maqedoni, paraardhësit tanë po rrotullohen në varr, teksa politikanët u përkulen fqinjëve, këto ishin vetëm disa nga banderolat që mbanin në duar protestuesit.

Ata kërkuan dorëheqjen e menjëherëshem të qeverisë. Në protest nuk u vërejtën politikanë të opozitës, të paktën jo fytyra të njohura për opinionin . Forcat e rendit kanë marrë masat e nevojshme që situata të jetë nën kontroll.
Protesta të ngjashme janë mbajtur edhe në disa qytete.