Fashistët maqedonas kundër shqiptarëve! – Македонските фашисти против Албанците!

Maqedonia e Veriut

Dërguar: nga Ali Aslani

Fashistët maqedonas kundër shqiptarëve!
Македонските фашисти против Албанците!

Gjysma e maqedonasve janë fashistë të pastër dhe të Sheshelit. Gjysma e këtyre e pranojnë hapur dhe gjysma e fshehin me llojlloj arsyetimesh të tipit: Abe, unë nuk jam kundër shqiptarëve, por… Shumë më janë interesant këta të dytit që fshehin se janë të Sheshelit. Kështu që, për të gjitha kërkesat e shqiptarëve për më shumë të drejta, ata fashizmin e tyre e maskojnë me arsyetime të ndryshme juridike. Kështu që shkojnë me truke si në vijim:
– Abe shihni, çdo gjë është në rregull, por nuk është sipas procedurave, e unë kështu jam shumë i dhënë pas procedurave!
– Abe shihni, nuk është në interes tuajin që të keni aq shumë të drejta, shumë mirë nuk është për të mirë!
– Abe shihni, në rregull është e gjithë kjo, por pse bre maqedonasit nuk kanë të drejta në vendet fqinje të Ballkanit, së pari për ata e pastaj për juve, unë nuk kam asgjë kundër jush (a në realitet zorrët i kthehen mbrapsht kur i kujtohet shqiptari)
– Abe unë jam kozmopolit, jugosllav, por megjithatë, këta shqiptarët janë një fis i egër, shkenca e thotë atë, jo unë?!
– Abe këtë krejt masonët dhe Sorosi na e mjegullon, ai dëshiron që ne të zihemi, sa bukur kemi jetuar të gjithë në harmoni në Jugosllavi (himni këndohej me HEJ SLLOVENI, shqiptarët rriheshin vazhdimisht, ua rrënonin muret në Saraj sepse ishin shumë të larta, në administratë ka patur të punësuar 0,0000001% shqiptarë, të gjitha fshatrat e shqiptarëve kanë qenë pa ujë, kanalizim, rrugë, shkolla etj)
– Kush be, unë jam për shqiptarët, por çka ju mungon bre, mos bëj hajgare, të gjitha i kanë, madje edhe më tepër, e kanë tepruar me këto kërkesat tash më! Si nuk kanë ujë në sy! (Kërkesat janë të njëjtat me kërkesat e maqedonasve në Greqi, Shqipëri e Bullgari)
– A be shihi, patjetër duhet të mësojnë maqedonisht, për të mirën e tyre, nesër do të shkoj në Bit Pazar, si do të më shërbejnë, a, ndërsa do të mbeten pa bukë, a be për të mirën e tyre është kjo, unë mendoj që për ata të jetë mirë!
– Ejani be të debatojmë, të numërohemi, sa janë, pse gënjejnë se janë 20 për qind, më pak janë bre (të gjitha gratë shqiptare kanë nga 5 fëmijë edhe atë që në moshën 20 vjeçare, burrat që në moshën 45 vjeçare tash më janë gjyshër me 5 djem dhe 20 nipa, ndërsa tanët edhe meshkujt edhe femrat në moshën 40 vjeçare ende nuk janë martuar as për fëmijë nuk ju bije ndërmend, por me nga 5 qenë shëtitën nëpër park, në të gjitha ndërtesat në Shkup me 6 hyrje dhe 7 kate me nga 100 banesa ka vetëm 10 fëmijë në ndërtesë, përmendja shkupjanes fëmijët do të të nxjerrë sytë me lugë të plastikës për ekspreso)
– A be aman me atë nacionalizëm, të gjithë bre jemi qytetarë bre ej, hajde të kemi një shoqëri Qytetare (me shoqërinë qytetare nënkuptohet MAQEDONIA E MAQEDONASVE PREJ KËTU DERI NË PELEPONEZ)
– Ej, pse bre më lodhë me politikë, mua nuk më intereson politika, unë bëj filmin tim (kur kupton se Maqedonia është bë dygjuhësore, ndërron profilin me një luan të shprishur me gjak që i rrjedh nga goja)
– A bre këta shqiptarët shumë merren me krim, drogë, fishekzjarrë, prostituta nëpër bordele, shumë dëm bre po bëjnë, unë jam për të patur rend, nuk japin llogari fiskale (e bëjnë drejtor në r….s….., vjedh 1 milion euro menjëherë me një tender të rregulluar, blen haciendë në emër të kumbarës)

Nga Sashe IVANOVSKI

**********

Пола од Македонците се чисти фашисти и Шешељовци, од нив пола тоа го признаваат отворено а пола тоа го кријат зад разни правни изговори и заврзлами од типот – АБЕ НЕ СУМ ЈА ПРОТИВ ВАС АЛБАНЦИТЕ ………

Многу ми се интересни овие вторите, што кријат дека се Шешељовци. Па на сите барања на Албанците за повеќе права, тие својот фашизам го маскираат зад разни правни изговори.
Па одат со следниве фори:
– Абе види, ок е све тоа, али не е според процедура, а ја ептен се ложам на процедура!
– Абе види, не е во ваш интерес тоа да имате толку права, многу арно не е на арно!
– Абе види, ок е све тоа, ама зошто бе Македонците немаат права во соседните земји на балканот, прво за нив после за вас, неам ја ништо против вас (а уствари цревата му се вртат кога ќе му текне на Албанец)
– Абе ја сум космополит, југословен, али сепак, ова Албанците се диво племе јебига, науката тоа го вика, не ја?!
– Абе ова све масоните и Сорос ни мути, он сака да не скара, убаво си живеевме сите сложно во Југославија (во химната се пееше ХЕЈ СЛОВЕНИ, Албанците ги тепаа редовно, им рушеа ѕидови зашто биле многу високи во Сарај, во администрација имаше вработено 0,0000001% Албанци, сите села со Албанци беа без вода, канализација, патишта, школи итн)
– Кој бе, ја сум за Албанците, али што им фали бе, да не заебавај, све имаат, дури и превише, претераа со ова барањава аман више! Усул да се немало! (Барањата се исти со барањата на Македонците во Грција, Албанија и Бугарија)
– Абе види, мора Македонски да научат, за нивно добро, утре ќе отидам на Бит Пазар, као бе ќе ме услужат, а, ќе останат без леб, абе за нивно добро е ова еј, ја на нив мислам арно да им биде!
– Дај бе со дебата, дај да се преброиме, колку се, што лажат бе дека се 20 посто, помалце се бе (сите албански жени имаат по 5 деца уште на 20 години, мажите на 45 години веќе се дедовци со 5 сина и 20 унуци а нашите и мажи и жени на 40 и уште ни на брак ни на дете не им текнува, ама по 5 кучиња шетаат у парк, од цели згради во Скопје со 6 влеза и 7 ката со 100 станови има само 10 деца у зграда, спомни и на Скопјанка деца ќе ти извади очи со пластична лажичка за еКспресо)
– Абе аман со тој национализам, сите сме граѓани бе еј, дај малце граЏАнско опшество (под граѓанско опшество подразбира МАКЕДОЊА НА МАКЕДОНЦИТЕ ОД ТУКА ПА ДО ПЕЛОПОНЕЗ)
– Еј абе зашто ме замараш со политика, мене политика не ме занима, ја си терам свој филм (кога дознава дека македонија станала двојазична, мења профилна во бушав лав со крв од уста што му тече)
– Абе ова Албанците многу бе со криминал се бават, дрога, петарди, курви по тоа борделите, штета бе брат прават многу, ја сум ред да има, фискални не даваат (го ставаат директур во пичке си материне, краде 1 милион одма со наместен тендер, купува хациенда на име на кумот)

Oд Саше Ивановски