Kosova në janar merr menaxhimin e hapësirës ajrore të ulët

Kosova dhe Shqipëria

Hapësira e ulët ajrore e territorit të Kosovës nga janari i vitit 2019, pritet të merret nën menaxhim të autoriteteve kosovare. Kurse, hapësira e lartë ajrore mbi 7 mijë metra edhe për 5 vite tjera do të vazhdojë të menaxhohet nga Hungaria.

Kosova në janar merr menaxhimin e hapësirës ajrore të ulët

Hapësira e ulët ajrore e territorit të Kosovës nga janari i vitit 2019, pritet të merret nën menaxhim të autoriteteve kosovare. Kurse, hapësira e lartë ajrore mbi 7 mijë metra edhe për 5 vite tjera do të vazhdojë të menaxhohet nga Hungaria.

Kështu ka deklaruar ministri i Infrastrukturës, Pal Lekaj, i cili u shpreh se vendi ynë ndodhet para kësaj situate në mungesës së resurseve njerëzore.