Ku me festu?, zemra po dhemb kur po sheh skamje e mjerim

Opinione

Dashnim Hebibi
Ku me festu?
Pse mos me i thene keto fjale, kur shpirti e zemra po demonstrojne! Papunesi, varferi…Pse me festu? Varferi e madhe? Kunder tavolinave per facebook me plot mish e pije, kur nje pjese e te afermve tane, apo kombit tim, kujto ne Shqiperi, jane me varferi, papunesi.
Mbi 26 mijë familje në Kosovë jetojnë në varfëri të skajshme.

Banka Botërore jep alarmin: Shqipëria vendi më i varfër në rajon. Disa, me cfare kostumi, kravate, nuk e ha kete, nuk e pi kete…Shume te rinje, po ikin e do te ikin. Po cfare muzike, disa vetem zhurme dhe total mjerim me zhveshje…Ku, disa emisione koti, turp, kot e kot fare. Rreth 1.3 miliardë njerëz jetojnë në varfëri shumëdimensionale dhe gjysma e tyre janë më të rinj se 18 vjeç. Ky rezultat, i publikuar në Indeksin global të varfërisë 2018 (MPI) botuar nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) dhe Iniciativa për Varfërinë dhe Zhvillimin Njerëzor të Oksfordit.

Une nuk festoj, por lutem, qe gjithandej te kete paqe, pune, dashuri, unitet dhe mbi te gjitha shendet! Zoti na bekofte e te mos harrojme, se ka shume, qe nuk kane, jane ne varferi te skajshme! Askund nuk jemi!!! E kalofshim 2020 me gjitha te mirat, pafsha me pak te varfer, me pak te semure, me shume pune, dashuri e unitet! Suksese!!!