Ky është vendi më i ftohtë në planet, i banuar nga njerëzit

Kuriozitete

Nëse jeni një fans i ekstremeve, mund të shkoni në Oymyakon, Rusi.

Ky vend i largët është vendi më i ftohtë i banuar vazhdimisht në planet, me temperatura mesatare prej -58 gradë. Për të arritur atje, fluturoni nga Moska ose në Takutsk ose Magadan.

Nuk ka ujë të rrjedhshëm, sepse gjithçka është e ngrirë, prandaj përgatituni mirë! Është e pamundur të rriten të lashtat në këtë klimë, kështu që ushqimet tipike përfshijnë peshk të ngrirë, mishin e drerit të ngrirë dhe kube akulli me gjak kali me makarona,përcjellë albinfo.ch

Diku rreth 500 banorë bëjnë jetën e tyre në këtë zonë të ngrirë, një vend që përjeton 21 orë në ditë të errësirës.