Pakt i dytë Rama-Basha? Aleatët e PD-së kanë një kusht për Lulzim Bashën

Kosova dhe Shqipëria

Aleatët e Partisë Demokratike nuk e fshehin shqetësimin për një marrëveshje të dytë Rama-Basha. Të djegur nga eksperienca e paktit të vitit 2017, kërkojnë që këtë herë negociatat të bëhen në dritën e diellit dhe me pjesëmarrjen e jo vetëm dy aktoreve.

“Nuk jam dakord për një marrëveshje individuale Rama-Basha, sepse duket një marrëveshje pazaresh. Shqipëria nuk ka eksperience pozitive nga marrëveshjet individuale, edhe ajo e vitit 2017 nuk zgjidhi gjë. Unë jam për zgjedhje të qëndrueshme dhe ato arrihen kur bëhen pozitë-opozitë për probleme thelbësore që ka politika dhe shoqëria shqiptare”, tha kryetari i Partisë Agrare Ambientaliste, Agron Duka.

“Sigurisht që nuk do të bëhet një marrëveshje gjysmë okulte. Domethënë që na ngopën me lugë bosh, kjo është frika opozitare. Duhet një marrëveshje transparente, në sy të publikut. Çfarë ka kërkuar opozita, deri ku mbërrin, çfarë ofron maxhoranca, deri ku duron”, tha kreu i Lëvizjes për Zhvillim Kombëtar, Dashamir Shehi.

Opozita duket se kërkon të shmangë në këtë mënyrë përgjegjësinë nëse tetori nuk do të sjellë lajme të mira për Shqipërinë, nga Brukseli.