Sela për RTK: Rrëzuam gjysmën e regjimit, gjysmën tjetër do ta rrëzojmë së shpejti

Maqedonia e Veriut

Kryetari i Aleancës për Shqiptarët Ziadin Sela, i ftuar në RTK për të folur rreth aktueliteteve politike në Maqedoninë Veriore dhe sidomos rolin e Aleancës për Shqiptarët që nga paraqitja e saj në skenën politike më 2016.
Sela ka folur për rolin e Aleancës dhe për vizionin e tij politikë. Ai tha se Aleanca u krijua si nevojë e kohës për të luftuar regjimin një dekadësh të instaluar nga dyshja Gruevski-Ahmeti.
Kontributi i Aleancës në rrëzimin e këtij regjimi ka qenë vendimtarë sepse rrethanat politike dhe numrat në Kuvend na e krijuan mundësin që pikërisht Aleanca të ketë në dorë fatin e Gruevskit dhe Ahmetit.

Ne zgjodhëm të rrëzojmë regjimin dhe gjysmën e atij rrëgjimi e rrëzuam, kurse na mbetet tash shpejt ta rrëzojmë edhe gjysmën e atij rregjimi.
Ajo që sot nga kjo perspektivë kohore është shumë dëshpruese për ne si Aleancë, por edhe për shqiptarët në përgjithësi është fakti se u instalua një regjimë i ri i quajtur Regjimi LSDM-BDI ose Regjimi Zaev-Ahmeti.
Ne si Aleancë do të vazhdojmë luftën tonë politike, me mjete dhe mekanizma politikë që edhe ky regjim një ditë të gjej fatin e atyre të parëve.