Shkencëtarët e testojnë ujin me kripë si alternativë luftimi e Covid-19

Shendeti

Uji me kripë mund të trajtojë Covid-19, sipas shkencëtarëve që do të testojnë nëse ilaçi i pazakontë funksionon në të vërtetë.

Gargëzimi i ujit me kripë zvogëlon simptomat e kollës dhe ftohjes dhe ndalon përkeqësimin e tyre, thonë studiuesit, shkruajnë mediet britanike, transmeton lajmi.net.

Tani ata duan të zbulojnë nëse uji me kripë mund të ndihmojë njerëzit me simptoma të lehta të koronavirusit, i cili infekton rrugët e frymëmarrjes në një mënyrë të ngjashme me gripin.

Ekspertët e Universitetit të Edinburgut po rekrutojnë njerëz për të marrë pjesë në një studim për të provuar nëse gargara me ujë të kripur mund të forcojë aftësitë antivirale të trupit.

Shkencëtarët e Edinburgut tani dëshirojnë të zbulojnë nëse opsioni i ujit me kripë, që ka kosto të ulët, mund të ndihmojë njerëzit me simptoma të lehta e t’i ndalojë ata të sëmuren më rëndë.