Shteti evropian që zotëron mbi 221 mijë ishuj

Bota

Ndonëse nuk ka një numër të saktë të ishujve në të gjithë botën, shtetet bëjnë llogaritë se sa të tillë kanë brenda territorit të tyre.

Numri i saktë i ishujve në botë është i vështirë të përcaktohet edhe për shkak të kritereve që duhet të vendosen, se cili mund të konsiderohet ishull dhe cili jo.

Gjithsesi, faqja ‘WorldAtlas’ ka bërë një renditje të 11 shteteve që zotërojnë më shumë ishuj.

Është Suedia që raportohet se ka në territorin e saj 221,800 ishuj, duke u renditur e para, ndërsa në vend të 11-të është Estonia me 2,355 ishuj. /tch/