Kalaja e Tetovës

Dr.sc. Hamdi Mediu-dushi – Tetovë Nëpërmjet të ndërtimtarisë dhe kulturës,ekonomisë dhe politikës,Osmanët ndryshojnë jetën e përditshme,e cila reflektohet në kulturën shpirtrore te popullata vendase. Fillojnë ndërtimet e objekteve të ndryshme si: Xhamitë, Hamamet, Teqet, karavansaraje-hane e shumë objekte të tjera. Duhet theksuar se pushtuesit osmanli ishin edhe ndërtues të shumë objekteve fetare dhe objekteve të […]

Lexo më shumë...

HISTORIKU DHE SHTRIRJA E ARTIT ISLAM

Dr.sc. Hamdi Mediu-dushi – Tetovë Para se ti rikthehemi e të merremi me historinë e artit në Europë, lypset të paktën tu hedhim një sy pjesëve të tjera të botës për të parë çka ka ndodhur gjatë këtyre shekujve të trazuar. Siq ishte arti Bizantin i shpërndarë në tërë teritorin e perandorisë bizantine në lindje […]

Lexo më shumë...