Të mirat e kajsisë

Shendeti

Kajsia thuhet se ka prejardhjen nga Armenia.

Eksploruesit spanjoll ishin të parët ata të cilët futën në Amerikë frutat mesdhetar.

Vende si Turqia, Italia, Rusia, Spanja, Greqia, SHBA dhe Franca konsiderohen të jenë prodhuesit kryesorë të kajsive në botë.

Kajsitë janë të mbushura me vitamina A, e cila njihet edhe si renitol.

Kështu kjo ndihmon në sistemin imunitar dhe po ashtu në lëkurën tuaj pasi atë nuk e lë plaket.

Kajsia përmban fibra shumë dhe kjo e bënë atë që të ju ndihmojë juve shumë për zemër.

Shumë njerëz në botë atë e përdorin edhe për dieta të ndryshme.