Vazhdon gjykimi për dhunën e 27 prillit në Kuvendin e Maqedonisë

Maqedonia e Veriut

Në Gjykatën Penale në Shkup sot do të vazhdojë procesi gjyqësor për ngjarjet në Kuvend nga 27 prilli të vitit të kaluar.

Dje në seancën e parë, fjalime hyrëse kishin prokurorja Vilma Ruskoska dhe avokatët e një pjese të të akuzuarve.

Në këtë rast të pandehur janë tridhjetë e tre persona, tridhjetë e një nga të cilët përgjigjen për “terrorizëm”, ndërsa dy për “ndihmë”.

Në bankën e të akuzuarve në gjykatë janë Luben Arnaudov, Sasho Vasilevski, Kërsto Mukoski, Lupço Dimovski, Johan Tarçullovski, Mitko Çavkov Mitko Peshovski, Dushko Llazarov, Goran Joshevski – Levi Oliver Popovski, Oliver Radullov, Sasho Markovski, Munir Pepiq, Abdulfeta Alimi, Elena Docevska – Bozhinovska, Ivan Cvetanovski Boris Damovski, Bogdan Ilievski – Betmen, Vllado Jovanovski, Igor Durllovski, Stefan Mladenovski, Mihail Mlladenovski, Zakaria Simovski, Mladen Dodevski, Jane Çento, Goranço Angellovski, Igor Jug, Ilia Sllaveski, Vlatko Trajkov, Viliam Mihajllovski, Nikolla Mitrevski – Koljo , Aleksandar Vasilevski – Ninxha dhe Mitre Pitropovski.

Lëndën e udhëheq gjykatësja nga krimi i organizuar, Dobrilla Kacarska, ndërsa janë caktuar 37 terminë për seancë kryesore.