Avni Dehari: Baton Haxhiu është argat dhe përgjegjës për vdekjen e Astritit

Kosova dhe Shqipëria

Babai i Astrit Deharit, aktivistit të ndjerë të Lëvizjes Vetëvendosje, Avni Dehari, e ka marrë të enjten raportin e ekspertizës së Institutit të Mjekësisë Ligjore në Lozanë të Zvicrës për vdekjen e djalit të tij, për të cilën thotë se konstaton se ai është vrarë, përcjellë “Bota sot”.

Me këtë rast, ai nuk la pa i akuzuar disa njerëz si përgjgjës dhe “argatë” të përgjegjësve për vdekjen e djalit të tij. Dehari ka përmendur edhe drejtorin e televizionit Klan Kosova, Baton Haxhiun.

“Për vrasjen e Astrit Deharit, përgjegjës janë, përpos kryeprokurorit të atëhershëm Sylë Hoxhës, së bashku me kompaninë e tij dhe ministres së atëhershme, Dhurata Hoxhës. Janë edhe argatët e tyre, në rastin konkret, Baton Haxhiu me Klan Kosovën si media, pastaj kryetari i Këshillit për të Drejtat e Njeriut, Behxhet Shala dhe Vehbi Kajtazi i Insajderit, që vazhdimisht nëpër media janë përpjekur ta bindin opinionin se bëhet fjalë për vetëvrasje”, ka thënë Dehari, përcjellë “Bota sot”.