Gjykata e Lartë ,,amniston” Ali Ahmetin, Bujar Osmanin dhe të tjerët nga lënda ,,Imperia”

Maqedonia e Veriut

Gjykata e Lartë sot ka mbajtur mbledhje konsultative me dyer të mbyllura ku është dikutuar nëse PSP (prokuroria specjale) ka bazë ligjore për të ngritur aktpadi 18 muaj pasë marrjes së materjaleve përgjuese.

Gjykata ka dhënë mendim për problematikën në fjalë duke konstatuar se bazuar në plotsim-ndryshimin e nenit 6 të ligjit për gjykata, prokuroria specjale nuk ka të drejtë të ngrit aktakuza 18 pas marrjes së materjaleve nga të ashtëquajturat ,,bombat”

Kjo don të thot se kanë shpëtuar nga ndjekja penale Lideri i BDI-së Ali Ahmeti për rastin ,,Regjistrimi” i cili është në procedurë hetimore.
Gjithashtu ka shpëtur ose është ,,amnistuar” edhe Buajar Osmani për të cilin gjithashtu egziston lëndë në fazë hetimore për keqpërdorim të detyrës dhe për dëmtim të buxhetit të shtetit gjatë kohës kur ka qenë Ministër i Shëndetsisë

Ky lloj ,,amnistimi” ka shpëtuar edhe të gjithë të akuzuarit në rastin ,,Imperija”