Ja sa imunitet kanë njerëzit që e kanë kaluar COVID-19

Shendeti

Profesori Aleksandar Petlichkovski nga Instituti i Imunologjisë shpjegon se njerëzit që ishin të sëmurë me KOVID 19 dhe u rikuperuan, zhvilluan imunitet ndaj virusit dhe se imuniteti është më i gjatë nga sa mendohej fillimisht.

“Antitrupat zbulohen shumë më lehtë në serumin e një subjekti dhe për këtë arsye ka shumë më shumë të dhëna për këtë parametër. Nëse antitrupat ndaj kovidit zbulohen tek një person, është pothuajse e sigurt që personi ka imunitet, të paktën në këtë sezon, dhe ka shumë të ngjarë për më shumë se 7 deri në 8 muaj, ai ka imunitet që e mbron atë nga një infeksion i ri me koronavirusin. Kështu që ata njerëz që kalojnë sëmundjen e kovidit 19, mund ose nuk do të duhet të bëjnë antitrupa.

“Por pavarësisht nga fakti që disa njerëz nuk do të prodhojnë antitrupa, pothuajse të gjithë ata që kanë pasur sëmundjen kanë imunitet ndaj virusit.” Petlichkovski.(INA)