LAJMI I FUNDIT: Merkel “godet” Mogherinin për Kosovën

Bota

Pas reagimit të Mogherinit që tha se për të kërkuar liberalizimin e vizave për Kosovën, duhet t’i drejtojnë disa punë në vendin e tyre, duke aluduar në miratimin e Kuvendit të Kosovës të ”Ligjit për Trepçën”, ku ajo e shprehu hapur kundërshtimin, madje duke kërkuar që kjo qështje të trajtohet në bisedimet Kosovë-Serbi.

Ka qenër i menjëherëshëm reagimi i zonjës së parë të Gjermanisë, Angela Merkel, duke i thënë Mogherinit:

”Ti nuk mund t’i japësh mësim Kosovës se çfarë të veprojnë në shtetin e tyre. Ata din se si të veprojnë”.

Të kujtojmë se Gjermania është kategorike kundër ndryshimeve të kufinjve dhe kundër veprimeve të fundit të Serbisë në fushatën e tyre kundër Kosovës.

Gjermania e shprehu qëndrimin e saj edhe në Mbledhjen e KS të OKB-së me qëndrime të hapura pro Kosovës.