Microsoft tashmë po punon në gjeneratën e ardhshme të Windows 10

Teknologji

Windows 10 është një ndryshim themelor nga praktika e mëparshme e Microsoft-it e zhvillimit dhe lëshimit të sistemeve operative për pajisjet e klientit dhe serverave.

Windows si një Shërbim ndryshon modelin e zhvillimit dhe lëshimit duke publikuar një transmetim të vazhdueshëm të përditësimeve të funksioneve në sistemin operativ kundrejt botimit të përditësimeve të funksioneve si pako shërbimesh ose përditësime individuale.

Microsoft lëshon dy përditësime të tipareve në vit të cilat paraqesin ndryshime, veçori të reja dhe përmirësime në pajisjet e Windows 10. Përditësimet u dërgohen pajisjeve të Windows Insider së pari përpara se ato të shtyhen në pajisjet e përdorimit në shtëpi dhe më vonë tek pajisjet që kanë versione Pro ose Enterprise të Windows 10.

Një njoftim i kohëve të fundit nga Synaptics, i quajtur sugjeron që Microsoft po punon tashmë në një sistem operativ të gjeneratës së ardhshme (vërejtur nga Günter Born).

Deklarata për shtyp nuk zbulon shumë për sistemin operativ Next-Generation të Microsoft-it përveç se ajo do të mbështesë Enterprise-Grade Biometric PC Security dhe se Microsoft duket se po punon në një “OS biometrike të sigurisë” që përfshin Windows Hello, bën të ditur gHacks.

Kjo deklaratë lë shumë pyetje pa përgjigje. Microsoft zbuloi në 2015 se Windows 10 do të jetë sistemi i fundit operativ, por kjo nënkuptoi thjesht se Microsoft nuk do të lëshojë një Windows 360 tre vjet pas disponueshmërisë së përgjithshme.

Sistemi i ardhshëm i Microsoft-it mund të jetë një referencë për një version të ardhshëm të Windows 10 që Microsoft zhvillon. Duke pasur parasysh se laptopët me bazë AMD, të mundësuar nga Ryzen Mobile dhe Windows Hello, përmenden në njoftimin për shtyp, duket se kjo është me të vërtetë e vërtetë.