Ngjela: Gjyqtarët e kushtetueses në Kosovë kanë kryer vepër penale

Kosova dhe Shqipëria

Gjyqtarët e Gjykatës Kushtetuese të Kosovës i japin të drejtë dekretit të presidentit Thaçi me logjikën e një fatorinoje të rëndomtë treni. (!)
A të jetë e vërtetë?

Ja si arsyetojnë gjyqtarët, sipas vendimit që qarkullon:
Të drejtën për formimin e qeverisë e ka Vetvendosja. Por, kryetari i saj u vonua që të paraqiste një emër për kryeministër.
Fakti që u vonua, e drejta i takon presidentit Thaçi, që ky të dekretojë një kryeministër tjetër.

(Domethënë, fatorinoja e trenit thotë: Albin, ti erdhe vonë, vendi yt tani u plotësua).

Po ku mbështetet kjo e drejtë e këtij presidenti në kushtetutë?
Jo, nuk mbështetet në kushtetutë.
Atëherë?
Atëherë, të gjithë gjyqtarët votues kanë kryer vepër të rëndë penale, bashkë me një serb që është gjyqtar e që vjen nga krimi i organizuar, si i dënuar me burg.

Po, a ka dalë vendimi zyrtar i Gjykatës Kushtetuese?
Jo, nuk ka dalë ende.
Atëherë gjyqtarët paskan ende shpresë të shpëtojnë nga fakti i kryerjes së një krimi të rëndë.
Të shohim vendimin, vërtet, me logjikën e fatorinos së trenit është? …