Sela: NATO-ja po i bën shqiptarët e Maqedonisë pjesë e trungut shqiptar!

Maqedonia e Veriut

Kryetari i Aleancës për Shqiptarët Ziadin Sela, ishte i ftuar në televizionin kombëtar të Shqipërisë Ora News ku foli për ngjarjet e fundit politike dhe integrimin e Maqedonisë në NATO. Ai tha Shqiptarët e Maqedonisë me anëtarësimi në NATO po bëhen pjesë e trungut kombëtar, Shqipëria në NATO, NATO në Kosovë, dhe shqiptarët e Maqedonisë po bëhen pjesë e kësaj aleance ushtarake të botës.

Antarësimi i vendit në NATO për në është shpresë për më shumë demokraci, më shumë liri e shprehjes, me shumë mendim të lirë, më shumë shtet të së drejtës, më tepër zhvillim ekonomik të cilat janë gjëra të domozdoshmepër ne si shqiptar që jetojmë atje në Maqedoni.

Na duhet NATOsepse duke patur parasyshë që zonat shqiptare qëllimisht janë lënë ndonjë perspektive ekonomike në shërbim të asaj që unë shpesh e cilëdoj si spastrim etnik dhe zhvëllimore, dhe në një formë me mos investim në zonat shqiotare është bërë edhe spastrim etnik, apo ndryshe që quhet edhe “Mortajë e Bardhë” Sela shtoi se: me antarsimin e Maqedonisë në NATO natyrisht që presim që këto zhvillime jo me shkop magjik por shumë shpejt ti japin fund këtij dizballansi qe krijohet meq qytetarëve ne Republikën e Maqedonisë, përfundoi Kryetari i ASH Ziadin Sela për Ora News.