Si ndikon dardha në humbjen e peshës

Shendeti

Dardha është ushqim me bazë karbohidrate dhe mund të jetë pjesë e një diete të shëndetshme që mund t’ju ndihmojë të humbisni peshë.

Një dardhë e mesme, me peshë 178 gram, përmban rreth 100 kalori. Gjatë ditës ju duhet vazhdimisht të konsumoni më pak kalori sesa ato që djegni për të humbur peshë. Kjo njihet si një deficit kalori.

Me kusht që një dardhë të përshtatet në marrjen e kalorive tuaja, ju mund të hani pa frikë të fitimit të peshës.

Dardha gjithashtu është e mbushur me fibra me rreth 6 gram për fruta të mesme. Kjo mund të jetë një ndihmë kur është fjala për humbje peshe.

Fibra ngadalëson tretjen dhe shton pjesën më të madhe për t’ju ndihmuar të ndiheni të plotë. Gjithashtu ndihmon në ruajtjen e niveleve të sheqerit në gjak duke e vonuar thithjen e sheqernave në qarkullimin e gjakut.