Çfarë duhet të konsumoni nëse djersiteni tepër?

Shendeti

Në kohën e nxehtësisë së lartë, nuk ka pothuajse asnjë person që nuk djersin më me bollëk.

Nutritionist Rick Hay zbulon se si të freskosh trupin me ushqim dhe lëng. Ai këshillon marrjen e vitaminës B, pasi zvogëlon stresin që çon në shtim të djersitjes, si dhe uljen e konsumit të alkoolit dhe kafeinës. Gjithashtu, duhet të merrni ushqime dhe fruta të lehta, të tilla si rrushi, shalqi, pjepra, selino dhe tranguj.

“Vitamina B rregullon hormonet dhe mban nën kontroll nivelet e stresit, shpesh kur djersitemi, jemi nervozë për shkak të djersës. Pastaj temperatura e trupit rritet dhe bëhemi të shqetësuar dhe të ndjeshëm ndaj stresit. E tëra kjo çon në djersitje të shtuar”, tha ai.

Magnezi është gjithashtu një “luftëtar” kundër djersitjes së tepërt, pasi nëse mungojnë magnezi dhe kalciumi, atëherë nervat humbin kontrollin e hapjes dhe mbylljes së poreve përmes të cilave del djersa.