Shega mund të përmirësojë kujtesën

Shendeti

Shega mund të ndihmojë në përmirësimin e kujtesës

Kjo u dëshmua pas disa studimeve dhe provave, njofton Klan Kosova.

Një studim te pacientët kirurgjikë, zbuloi se 2 gram ekstrakë shegë parandaluan deficitet në kujtesë pas operacionit .

Një tjetër studim në 28 të moshuar që ankoheshin për kujtesës gjeti se 8 gramë (237 ml) lëng shegeje në ditë shënuan ndjeshëm përmirësimin e kujtesës verbale dhe vizuale .

Studimet në minj gjithashtu tregojnë se shega mund të ndihmojë në luftimin e sëmundjes Alzheimer.