vaccina e oxfordit

Vaksina e Oksfordit do të mund të japë “mbrojtje të dyfishtë” nga koronavirusi

Shendeti

Vaksina që zhvillohet në universitetin Oksford është një prej kandidatëve udhëheqës në garën globale për mbrojtje nga koronavirusi.

Hulumtuesit nga Oksford besojnë se kanë arritur hap të rëndësishëm në zhvillimin e vaksinës kundër koronavirusit.

Analizat e njerëzve treguan rezultate premtuese, pasi ekipi zbuloi se vaksina mund të sigurojë “mbrojtje të dyfishtë” nga virusi.

Mostrat e gjakut të marra nga vullnetarët në fazë të parë treguan se vaksina e nxitë organizmin të bëjë edhe antitrupa edhe T-qeliza. T-qeliza (qeliza të cilat kanë rol të njohin trup të huaj dhe të bëjnë gjithçka që ta shkatërrojnë) janë më me shumë merita për përgjigjen imunologjike të organizimit.

vaksina është një prej qindrave të cilat janë në faza të ndryshme të zhvillimit në botë.