Zaev: Nëse dikush ka gabuar para ligjit, do të përgjigjet

Maqedonia e Veriut

Kryetari i LSDM-së, Zoran Zaev sot në pres konferencë duke iu referua rastit “Reket” theksoi se secili që ka gabuar para ligjit do të përgjigjet. Theksoi se mesazhet viber midis tij edhe Bokit 13, të cilat u prezantuan në seancën për këtë rast si prova materiale, tregojnë se ai ka vepruar dhe e ka paraqitur rastin.

“Këto mesazhe janë dëshmi se çfarë lloj personi jeni dhe thoni se nuk ju intereson. Pavarësisht nëse dikush kishte një media pro-qeveritare, më lavdëroi apo i mbështeti politikat e MEDIAL, nëse ai kishte gabuar para ligjit, ai duhej të përgjigjet, ndryshe nga e kaluara, kur folëm për miliarda, dhe askush nuk dëgjoi që ish-kryeministri të paraqes ndonjë rast. Kryeministri duhet të jetë shembull se si duhet të funksionojë shteti juridik”, tha Zaev.

Raste të tilla, tha ai, të gjithë ne të integruar në sferën e internetit, e dimë se ndodhin edhe në shumë vende të zhvilluara demokratike, por, shtoi ai, pyetja është se çfarë bën shteti kur ndodhin raste të tilla.

“Ja çfarë bëmë ne. Për shembull, kur ndiqemi penalisht, kemi një vendim të refuzuar dhe të gjithë e dimë se edhe aktgjykimet e tjera do të bien. Ky është dallimi, se a jemi një vend evropian ose do të qëndrojmë në të kaluarën, nga e cila të gjithë duam të ikim”, tha Zaev.