Kurrë mos i neglizhoni këto shenja të syrit, po ju paralajmërojnë për një …

Shendeti

Asnjëherë nuk duhet të neglizhojmë shenjat që na dërgon trupi ynë, pasi shpesh na paralajmërojnë për sëmundje të rënda.

Një nga organet e njeriut që dërgon shesh sinjale se diçka nuk shkon me trupin tonë është syri.

Simptomat e syrit shpesh mund të neglizhohen, veçanërisht kur një kusht rrjedh nga një pjesë e ndryshme e trupit.

Një shenjë për të qenë e kujdesshme është se sytë kanë një ngjyrë të caktuar – dhe nëse paraqitet ngjyra e verdhë atëherë kjo tregon për praninë se sëmundjes së mëlçisë.

Sëmundja e mëlçisë mund të shkaktojë një gjendje e quajtur verdhëza, e cila shkakton të bardhët e syve, si dhe lëkurën, të marrin ngjyrën e verdhë.

Kjo gjendje krijohet si rezultat i ndërtimit në trupin tuaj të një substance të verdhë të quajtur bilirubinë.

Por sëmundja e mëlçisë nuk është shkaku i vetëm i kësaj, sipas NHS. Gjithashtu mund të fajësohen gurët, pankreasi, hepatiti.

Një shkak tjetër i verdhëzës mund të jetë kanceri i pankreasit në një fazë të hershme.

Nëse lëkura juaj dhe të bardhët e syve tuaj duken të verdhë, ju duhet të kërkoni menjëherë ndihmën e një mjeku.